Park Grove “Well Curated” Residence Featured in Florida Design Miami

B+G Design is excited to share our latest project at Park Grove is currently featured in the Architecture issue of Florida Design Miami. This project is particularly special for us as this is the eleventh project we have completed for our client – among their personal homes and offices.

SELECTED FOR ITS BUILDING’S EXCEPTIONAL AMENITIES, a city-style residence at Park Grove perches above an exclusive waterfront community overlooking the neighborhood’s iconic yacht club and breathtaking views of downtown Miami. Nesting high above the buzz of Coconut Grove, the 4,034-square-foot residence is the eleventh project for long-term legacy clients of Brett Sugerman andGiselle Loor-Sugerman, the celebrated husband-and-wife duo behind B+G Design.

After designing multiple homes across a number of years for these clients—from Aspen to Washington,D.C.—we knew what questions to ask and had a strong understanding of their tastes,” says Giselle.

Maintaining the homeowners’ love of clean lines, monochromatic color palette, and refined taste in furnishings, Brett and Giselle designed the new residence to feel warm yet modern, with functional spaces and opportunities to showcase treasured artworks and memorabilia.“Our clients wanted the interiors to feel tailored and timeless, functional, and livable—yet still sophisticated,” adds Brett. “The color palette throughout is focused on varying tones of gray, black, and cream—very chic and elegant, representing the clients’ own color preference in their personal styles.”As their artwork suggests, the homeowners are prominent civil rights activists who desired a new space that reflected a dedication to their life’s work as told through the stories of their compelling art collection. 

The look comes together flawlessly in the living and dining area, where spectacular view stake center stage amid a muted backdrop. But when one’s gaze turns inward, an image of Jean-Baptiste Huynh’s Mali generates a powerful focal point over a black oak and matte lacquer entertainment center. A bespoke floating bookcase underneath, topped with a Belgium blue stone ledge, spans the length of the living room wall with drawer fronts made of the same surface stone by Opustone. Warm oak wood floors embrace the cool tones of the neutrally styled living room, where streamlined HollyHunt seating, a custom black rift oak coffee table, and Ryan Jackson side tables are anchored with a custom rug from B+G Design. A Luminaire sculpture graces the sleek black dining table, echoing the linear forms of the Holly Hunt lighting fixture overhead.

 

“The homeowners love to entertain, and they have grown children and grandchildren who visit them regularly,” says Giselle. “To that end, they requested an informal dining room facing the waterfront views that would also incorporate a walk-up bar. To achieve both functions, we designed a custom bar with storage and an attached dining table featuring a linear design.” To complement the look, a linear lighting plan by Kreon Lighting creates architecturally appealing lines at night and amplifies the home’s grand scale and ceiling height. “The family room provides a transitional space where the owners love to relax and enjoy the views,” says Brett. “A custom wall unit with parallel glass bookcases allows views of the marina to become part of the atmosphere.” A vibrant work by Chinese photographer and performance artist Liu Bolin contributes to the couple’s well-curated art collection, and a hallway that leads toward an office, a guest room, and a den highlights a series of black-and-white graphic pieces, an original Andy Warhol Electric Chair, and a piece of the Berlin Wall.

With stunning views of Biscayne Bay, the primary bedroom suite was conceptualized as a statement space for the clients. Outfitted in the couple’s preferred black-and-white palette, the room spotlights elegant floating nightstands and custom cabinets that merge with a custom headboard, all created by B+G Design. The room’s strong linear forms are fluidly counterbalanced with a sprawling art piece by Micah Lexier that spans the back wall.“We love that these clients truly know their desired aesthetic, which is reflected in every home we have designed for them,” notes Giselle. “We have gotten to know this couple over many years, and it has been a pleasure and honor to design with them. They have become like family, and we cherish and value that relationship.”

Recommended Posts